Varias Producties: Voor een perfecte organisatie van uw kickboxgala

Een kickboxgala organiseren, een vechtsportevenement neerzetten…. Daar komt vreselijk veel bij kijken. Niet iets wat je er zomaar even bij doet.

Elk jaar vinden er verschillende gala’s en vechtsportevenementen plaats in Nederland. En dat worden er steeds meer, omdat de vechtsport zich in een brede publieke belangstelling mag weten. Gala’s worden over het algemeen zeer goed bezocht en er valt natuurlijk ook wat te beleven. Als bezoeker kijk je naar topsporters die tot het uiterste gaan en alles voor hun sport over hebben.

kickboxgala, Varias Producties

Aswin Steenbergen is zo’n organisator van kickboxgala’s. Hij zet zich met name in voor het neerzetten van mooie evenementen in het noorden van het land, maar heeft zeker ambities het breder te trekken.

Tijd voor een interview met deze energieke ambassadeur van de vechtsport in Nederland.

Aswin, wanneer ben je met je bedrijf begonnen?

Ik ben zo'n 4 jaar geleden met Varias Producties begonnen en richt me vooral op evenementen en entertainment. Ik ben begonnen met vooral dance-events, maar ook kidsparties. En op dit moment werk ik ook concepten uit voor het theater. Ook doe ik diverse boekingen van artiesten. Toch spreekt het organiseren van kickboxgala's mij misschien wel het meeste aan. Af en toe train ik Muay Thai met Enrico Groothuizen, die trainer is bij MT Hoogeveen. Ik merk nu zelf hoe zwaar deze sport is. Zelf heb ik geen ambities om de ring in te gaan, maar ik heb enorm veel bewondering voor de mensen die dat wel doen.

Kun je iets vertellen over je ervaringen met kickboxgala’s in Hoogeveen?

Het was al een geruime tijd rustig in Hoogeveen met betrekking tot kickboxgala's en zo ontstond het idee bij mij om iets op dit gebied te gaan organiseren in samenwerking met MT Hoogeveen. Het eerste gala in Hoogeveen was gelijk een groot succes (800 bezoekers) en het gala in Assen wat daarop volgde was een nog groter succes (1100 bezoekers). Beide gala’s kregen een uitgebreide en positieve pers met mooie foto’s.

Verder ben ik betrokken bij Club Aces; een trendy club in Hoogeveen waar ook de afterparty van het 2 The Maxx gala van 28 november 2009 plaatsvindt met niemand minder dan DJ Sidney Samson.

Je werkt dus ook concepten uit voor het theater? Dat klinkt interessant.

kickboxgala, de Tamboer

Ja, dat is bijzonder leuk. Ik kwam in gesprek met de directeur van theater de Tamboer en hij vroeg mij of we niet een gala in het theater konden organiseren. In eerste instantie is een theater natuurlijk niet de meest logische locatie voor een vechtsportevenement, maar juist daarom is het zo bijzonder. De Tamboer beschikt over een vloer die uitgebouwd kan worden over de zaalstoelen. Daarmee ontstaat een enorme vlakke vloer die zich prima leent voor een evenement en het een unieke en stijlvolle sfeer geeft.

Zo ontstond het plan voor een theaterevenement en zaterdag 28 november 2009 staan we dan in de Tamboer in Hoogeveen. Op dit gala komen veel sporters uit Hoogeveen in actie. Zowel Lomulder MT als Muay Thai Hoogeveen zijn vertegenwoordigd, maar ook andere sportscholen uit het hele land komen op 28 november naar Hoogeveen.

Met dit gala hoop ik iets unieks neer te zetten op het gebied van kickboxen. Ik vind het erg leuk om gala's te organiseren, omdat het echt een uitdaging is. Op dit moment richt ik me dus op Hoogeveen en Assen, maar ik ben met Varias Producties ook al door andere sportscholen benaderd die graag een mooi gala willen.

En je krijgt met dit unieke evenement ook nog landelijke aandacht?

Ja. De WFCA heeft het gala van 28 november in de Tamboer uitgekozen in verband met een documentaire die op de televisie komt bij de publieke omroep. Ze zochten een representatief gala en daarom ben ik best wel trots dat ze voor 2 The Maxx in Hoogeveen hebben gekozen om opnames te komen maken.

Wat zijn je ambities met Varias Producties?

Steeds beter worden. En door te groeien zodat we grotere evenementen kunnen gaan organiseren. Mijn doel is om bij elk gala de lat weer iets hoger te leggen en zo steeds te verbeteren.

Bij de twee gala’s in Hoogeveen en Assen heb ik de matchmaking aan anderen overgelaten, maar voor het event bij de Tamboer doe ik de matchmaking helemaal zelf. In de tijd dat ik hier mee bezig ben geweest heb ik al veel mensen leren kennen, waardoor ik het nu zelf wilde proberen.

Ik probeer me nu vooral bezig te houden met de mensen die in de regio Hoogeveen-Assen de kickboxsport beoefenen. Hierdoor hoop ik een steeds beter inzicht te krijgen om leuke partijen te matchen. Door mijn perfectionistische instelling vind ik altijd wel weer punten die beter kunnen. Zo is het voor mij steeds weer een uitdaging om elk gala te verbeteren.

kickboxgala, logo Varias Producties


Terug naar de pagina met alle interviews - kickbokser, mma fighter, K1-vechter

Meer weten over een kickboxgala organiseren via Varias Producties? Neem contact op met Rudolf Spa.

Terug naar de homepage

Karteros B.V.
Hillen acker 49
1965 TA Heemskerk

Rudolf Spa: 06 18648088

KvK nummer: 02070257

Btw-nr.: NL8091.87.899.B01

Contact
Ontwerp uw ADIDAS Trainingspak

adidas trainingspak