Bokshandschoenen kopen? Adidas Boxing producten!

Bokshandschoenen kopen? Of wilt u bijvoorbeeld een bokszak kopen of andere boksspullen aanschaffen? Bij Karteros werken we met de boksartikelen van Adidas waar ook professionele sporters als Nouchka Fontijn mee werken.

Nouchka kwalificeerde zich helaas niet voor de Olympische Spelen in Londen en werd getraind door de bekende Nederlandse bokser Arnold Vanderlyde, die aan meerdere Olympische Spelen heeft meegedaan en een bronzen medaille behaalde. Inmiddels is de samenwerking met Arnold Vanderlyde tot een einde gekomen en nu is Ton Dunk, ex-bondscoach haar trainer/coach.

Nouchka Fontijn

bokshandschoenen kopen, bokszak kopen

De olympische droom van boksster Nouchka Fontijn is tijdens de wereldtitelstrijd in China uiteengespat. Door haar nipte nederlaag in de achtste finales tegen Marina Volnova uit Kazachstan (18-19) is boksend Nederland niet vertegenwoordigd op de Zomerspelen in Londen.

Ondanks de grote tegenvaller zat de 24-jarige Fontijn na de verliespartij niet in zak en as.

**********

“Het is erg zonde, vooral omdat ik de vorige keer van Volnova heb gewonnen. Maar het scenario dat ik de Spelen zou kunnen mislopen, spookte voor de WK al door mijn hoofd. De deceptie zou veel groter zijn geweest als ik het olympisch ticket al zo goed als zeker binnen had.”

Boksster Nouchka Fontijn in De Telegraaf, 15 mei 2012

**********

Boksen Olympische Spelen 2012

Boksen is net als de vechtsporten judo en karate een sport met een rijke historie en een trots imago.

In Londen worden de wedstrijden van 28 juli tot en met 12 augustus in het London ExCel International Exhibition Centre gehouden. Deze Spelen hebben een primeur omdat voor het eerst het boksen voor vrouwen deel uitmaakt van het Olympisch programma. Daartoe heeft het Internationaal Olympisch Comité in 2009 besloten. De vrouwen komen deze Spelen in drie gewichtsklassen uit (48-51 kg; 57-60 kg; 69-75 kg) en de mannen in tien gewichtsklassen (variërend van beneden de 49 kg tot boven de 91 kg).

De balans voor Nederland wat betreft het aantal behaalde medailles staat op zes: 1 gouden, 1 zilveren en 4 bronzen medailles. De enige gouden medaille staat op naam van Bep van Klaveren die in 1928 op eigen bodem een gouden medaille won tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam.

Boksen techniek

Net als bij andere vechtsporten vraagt de bokssport van de bokser de beheersing van een breed arsenaal aan verschillende technieken. De lichaamshouding die een bokser aanneemt is bijvoorbeeld erg belangrijk. Zo zet iemand die rechtshandig is zijn linkervoet voor en iemand die linkshandig is bokst met de rechtervoet naar voren. Het voetenwerk is net als bijvoorbeeld bij tennis erg belangrijk en bepaalt onder andere de snelheid van bewegen en dus het kunnen anticiperen op de bewegingen van de tegenstander.

Andere bokstechnieken en oefenvormen uit de trainingswereld van het boksen zijn bijvoorbeeld:

 • Uppercut,
 • Linker/Rechter directe,
 • KO,
 • Laat die linker lopen,
 • Stopstoot,
 • Counter,
 • Schroeven met je lichaam,
 • Boks, Indraaien,
 • Heup inzet,
 • Kin op je borst,
 • Neus in mond uit,
 • Uitademen bij stoten,
 • Oog contact,
 • Dekking gesloten,
 • Dekking hoog.

Arnold Vanderlyde

bokshandschoenen kopen, bokszak kopen

Boksartikelen

Bij Karteros werken we met de boksartikelen van Adidas, omdat deze van absolute topkwaliteit zijn. Ook tijdens de Olympische Spelen van Londen zullen vele bokskampioenen met de Adidas handschoenen hun wedstrijden boksen. De Boxing Academy van Arnold Vanderlyde, die zelf als gastheer voor bedrijven naar de Olympische Spelen in Londen afreist, werkt ook met Adidas.

Adidas levert schoeisel, bokskleding en uitrusting voor jong en oud, voor recreatief gebruik en de professionele wedstrijdsporter. Bokshandschoenen kopen kan dus bij Karteros.

Bokshandschoenen kopen? Neem contact op met Karteros voor meer informatie over onze boksartikelen.


Terug naar pagina vechtsport

Van Bokshandschoenen kopen terug naar de homepage

Karteros B.V.
Hillen acker 49
1965 TA Heemskerk

Rudolf Spa: 06 18648088

KvK nummer: 02070257

Btw-nr.: NL8091.87.899.B01

Contact
Ontwerp uw ADIDAS Trainingspak

adidas trainingspak